fbpx

Diana Sîrboiu

Diana Sirboiu WhatsApp Image 2023 05 16 at 15.00.14

Vacanța mea recentă a fost o oază de liniște și relaxare, fiind singura vacanță în care telefoanele nu au sunat încontinuu de la muncă. A fost primul concediu în care am avut o pauză totală de la gestionarea angajaților.

Nu vreau să transmit impresia că nu pot să lucrez cu nimeni, dar trebuie să recunosc că a devenit extrem de dificil să mulțumesc angajații. Din păcate, am schimbat personalul din salon în mod constant, deoarece nu am găsit încă un specialist care să fie mai mult decât un simplu angajat, care să dorească să învețe și să ofere servicii de calitate.

Provocarea nr. 1: găsirea unui angajat implicat.

Am întâmpinat dificultăți în găsirea unei persoane care să se încadreze în cerințele mele și să aibă dorința de a învăța și de a se dezvolta în domeniul beauty. Îmi doresc să fiu un mentor pentru angajatul pe care îl aleg, să îl susțin și să învăț și eu de la el dacă este cazul. Cu toate acestea, ultimele mele experiențe cu angajații…m-au șocat puțin. Acțiunile lor au avut un impact negativ asupra imaginii mele ca specialist și proprietar de salon.

Provocarea nr. 2: condițiile contractuale pentru a menține angajații

În lumina acestor experiențe neplăcute, m-am întrebat cum procedează ceilalți în industria beauty. Au condiții în contract care să oblige angajații să rămână o anumită perioadă de timp în salon pentru a amortiza investiția în cursuri și pregătire? Aș dori să menționez că încă de la început, am oferit acte pentru toți angajații, le ofeream bani pentru perioada de „acomodare” și le susțineam în continuare dezvoltarea profesională prin cursuri de specializare. De asemenea, am fost dispusă să investesc mai mult timp în mentorat și consultanță, dacă angajatul își arăta interesul. Ofeream bonusuri de sărbătorile Pascale, bonusuri de Crăciun și bonusuri pentru zilele de naștere. În mod constant, încercam să găsesc un echilibru între cerințele angajaților și ale mele, însă mereu am întâmpinat aceleasi probleme: salariul fix nu este pe placul lor, dar nici procentul din venituri; programul de lucru era, de asemenea, o sursă de nemulțumire constantă.

Provocarea nr. 3: căutarea soluțiilor în interesul ambelor părți

Sunt conștientă că satisfacția angajaților este crucială pentru succesul afacerii mele. Am încercat întotdeauna să găsesc modalități de a le oferi condiții de muncă satisfăcătoare, dar nimic nu părea să fie ok. În aceste situații, este important să încercăm să înțelegem ce îi motivează pe angajați și să găsim soluții care să răspundă nevoilor lor, dar și să protejeze interesele noastre. În cele din urmă, colaborarea și comunicarea deschisă sunt esențiale pentru a depăși obstacolele și pentru a crea un mediu de lucru sănătos și productiv.

Am trecut peste și cu ocazia acestei vacanțe mi-am dat seama că am luat cea mai bună decizie.După numeroase experiențe dificile, am hotărât să muncesc singură, să fiu singura responsabilă pentru serviciile pe care le ofer clienților mei dragi. Această alegere nu vine dintr-un sentiment negativ sau din lipsa dorinței de a lucra cu alții, ci din nevoia de a asigura o experiență de neegalat și o calitate superioară a serviciilor. PUNCT.

 

Postează un comentariu

Diana Sirboiu

Diana Sirboiu, cosmetician si trainer formator din Bucuresti, cu experienta de 15 ani in domeniul frumusetii!