fbpx

Diana Sîrboiu

Diana Sirboiu WhatsApp Image 2023 08 23 at 17.33.35

Pe 20 august, am marcat o aniversare speciala în viața noastră – ziua în care am spus „da” pentru tot restul vieții. Dar în loc să optăm pentru o călătorie într-un loc exotic sau un sejur la un hotel de lux, de data aceasta am decis să ne întoarcem în timp și să explorăm România, cu toate locurile care ne-au marcat viața și sufletul.

Călătoria noastră a început în Focșani, unde sora mea Ștefana locuiește pentru moment si trebuia neapărat să-mi văd nepoțeii: pe Leo al meu si pe cel mai mic membru al familiei Aaron.

Următorul popas a fost în Bacău, unde am petrecut timp cu fratele meu și prietenii. Nu vizitasem Bacăul de ceva timp, iar întâlnirea cu vechi prieteni și locurile cunoscute a fost o reîntoarcere frumoasă în copilărie. M-am simțit cu adevărat „îmbrățișată” de oamenii de aici, din orașul care m-a văzut crescând. Trebuie să recunosc, când eram mai mică vedeam altfel orașul. Pe vremuri, Bacăul parcă strălucea în altă lumină, o lumină plină de culori și promisiuni. Acum, privindu-l, parcă a îmbrățișat tăcerea, iar străzile pe care am alergat par pustii, ca un teatru…abandonat.

Călătoria ne-a purtat mai departe spre Piatra Neamț, unde am făcut o oprire la familia de acolo. Casa splendidă și grădina înfloritoare ne-au oferit o atmosferă caldă și primitoare, am stat până seara târziu rememorând povești din trecut în gradina poziționată sub muntele de la Gospodina…Nu orice povești, îmi amintesc perfect cum îmi plimbam nepoatele mici în cărucior, iar acum, ele au 22 de ani, am realizat cât de repede trece timpul. Cu toate acestea, amintirile rămân vii, chiar și în agitația cotidiană.

De multe ori când eram mică uram să fiu lăsată în vacanță la Piatra Neamț, acum mă gândesc cu nostalgie la toate momentele petrecute și mă gândesc cu drag că am avut o astfel de copilărie. Acum că revăd toate locurile, e complet diferit.

Tot la Piatra Neamț ne-am întâlnit și cu prieteni vechi, care între timp ne-au devenit cumetrii (pentru cei care nu știu, cumetrii = nași) care în mod normal locuiesc în Italia, nu aveam cum să ratăm întâlnirea chiar aici, unde au venit și ei să-și viziteze familia.

În fiecare an, ne-am dedicat timpul pentru a celebra aniversarea noastră de căsătorie într-un mod unic și deosebit. În acest an, am ales să mergem acasă și să împărtășim momente frumoase cu prietenii și familia noastră.

Deși am dori să fi putut petrece mai mult timp în fiecare loc vizitat, ne-am bucurat de fiecare clipă petrecută alături de cei dragi. Ideea unei vacanțe mai lungi, în care să putem petrece mai mult timp cu fiecare dintre ei, este un gând pe care-l păstrăm pentru viitor.

În cele cinci zile ale călătoriei noastre, am reușit să ne conectăm cu mulți oameni și să creăm amintiri frumoase. Acestă experiență ne-a adus aminte cât de importante sunt legăturile cu cei din jur și cât de valoroase sunt relațiile, atât cele vechi, cât și cele noi create.

Pe măsură ce pun punct acestei călătorii, vreau să împărtășesc o gândire pe care am reconfirmat-o în aceste zile speciale: nicaieri nu e ca acasă. Într-adevăr, fiecare destinație are farmecul și povestea sa unică, dar acasă este locul unde sufletul găsește liniște și autenticitate. Nu este vorba doar de pereții și acoperișul casei, ci de amintiri, de legăturile cu oamenii dragi și de senzația de a aparține.

Fie că ne aventurăm în călătorii exotice sau ne întoarcem în locurile familiare, putem învăța să apreciem acasă ca fiind cea mai prețioasă destinație. Astfel, să nu uităm să creăm amintiri frumoase în jurul nostru, să cultivăm relații și să sărbătorim fiecare moment petrecut acasă, într-un loc care nu poate fi înlocuit de nicio altă călătorie.

Postează un comentariu

Diana Sirboiu

Diana Sirboiu, cosmetician si trainer formator din Bucuresti, cu experienta de 15 ani in domeniul frumusetii!