fbpx

Diana Sîrboiu

Diana Sirboiu diana homepage

Mulțumesc revistei Efemeia pentru publicarea acestui articol
Sper să vă facă plăcere să-l citiți, e ca și cum am sta la o cafeluță împreună, iar eu vă povestesc despre experiența mea în domeniul beauty, detalii care pot ajuta orice profesionist la început de drum!

Ce înseamnă  pentru tine sa lucrezi în industria beauty?
Un vis împlinit. Este o modalitate prin care pot ajuta oamenii să se simtă mai încrezători și mai frumoși în pielea lor și să vin în ajutorul lor cu soluții personalizate. Însa, nu este doar despre frumusețe, iubesc dinamica acestei industrii, lucru care mă ține mereu motivată și să vreau să aflu mereu informații noi despre tendințe și inovații.

Ai început ca profesionist sau ca antreprenor?
Inițial am început ca profesionist, apoi am devenit și antreprenor. Pentru mine a fost cea mai bună variantă pentru că am avut un proces natural, organic: am înțeles cât de important este să ai o bază solidă de cunoștințe și experiență practică înante de a-ți asuma rolul de antreprenor. Din momentul în care am devenit antreprenor am avut mai multe responsabilități: să am grijă și de creșterea celorlalți angajați, să înțeleg nevoile tuturor clienților, să le învăț preferințele la produse.

Ce te-a determinat să alegi aceasta meserie în special? Ce doreai să te faci când erai mică?  
Am fost mereu îndrăgotită de frumos, de când eram mică. Îmi vin și acum imagini în cap cum eu făceam sprâncenele femeilor din familie. Practic eu mi-am urmat visul. Această pasiune pentru tot ce e frumos m-au condus spre alegerea aceste meserii. În plus, am această ambiție iesită din comun să învăț ceva nou în fiecare zi și să mă dezvolt constant.

După calificare ai urmat și cursuri de specializare?
Am urmat multe cursuri de specializare, nu m-am oprit doar la o simplă calificare. Nu spun că e obligatoriu ca toți să facă la fel, însă dacă îți dorești să ajungi un profesionist de top, nu poți să te oprești doar la o calificare. Eu am considerat că este  esențial să îmi dezvolt constant abilitățile si sa fiu la curent cu noile tehnologii și tendințe din această industrie.

Ce părere ai despre introducerea unei rute profesionale în beauty?
Ar fi frumos! Mă gândesc la cei care sunt la început de drum și cât de util ar fi pentru ei un cadru clar de dezvoltare profesională care să-i ajute să își găsească locul potrivit.

Esti membru PADIR, cum e sa faci parte din această comunitate?
Sunt onorată să fac parte din această comunitate. Are un impact pozitiv în acest domeniu și sunt mândră să contribui și eu. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce să învăț și mai ales faptul că ne dă ocazia să colaborăm și să oferim mai departe cunoștințele noastre.

Ai ajuns la maturitate profesională? Ce obiective ți-ai setat pe termen scurt, mediu si lung?
Da, am ajuns la maturitate profesională, însă niciodată nu le poți cunoaște pe toate – mereu e loc de mai bine. Am un scop amplu: acela de a contribui constant la dezvoltarea și transformarea industriei beauty. Restul obiectivelor sunt doar acțiuni mici, necesare, care mă ajută să ajung acolo unde mi-am propus.

Care sunt cele mai importante impliniri profesionale pe care le-ai avut până acum? Dar eșecuri?
Sunt multe împliniri de când mi-am început cariera, însă totul se bazează pe valorile și obiectivele pe care le aveam setate la momentul respectiv. Când am devenit antreprenor a fost o împlinire, a doua zi mă gândeam deja cum să tind mai sus de atât. Când mi-am deschis primul salon a fost o împlinire, a doua zi mă gândeam deja cum să mai deschid unul. Implinire a fost și când mi-am găsit o echipa cu care pot să lucrez.
Eșecuri? Evident că există, însă le consider oportunități de învățare și dezvoltare. Fiecare experiență, mi-a oferit ocazia de a evolua în cariera mea.

Ce inseamna succesul pentru tine?
Succesul? Să mă trezesc dimineață și să spun „abia aștept să ajung la muncă!”
Pentru mine succesul nu e neapărat despre atingerea obiectivelor, ci despre modul în care îmi trăiesc viața.

Ai o recomandare pentru tinerii care vor să urmeze o cariera in beauty?
Am mai multe recomandări, însă o să mă rezum la ceea ce consider că este esențial să înțeleagă. Și aici o să mă adresez direct lor: nu este o alegere ușoară și nu oricine poate face față cerințelor acestei industrii. Este foarte important să îți termini studiile de bază, o să te ajute ENORM. Trebuie să știi că este un parcurs lung, succesul nu vine odată cu primirea unei diplome – acesta e doar începutul unui proces continuu de îmbunătățire și dezvoltare personală. Urmează investiții în tine, aparatură și cursuri care n-au legătură cu munca propriu zisă dar care o să te ajute: cursuri de management, marketing, antreprenoriat, coaching. E un drum lung și dacă ai o ambiție nebună să fii foarte bun, o să reușești tot ce ți-ai propus.

Postează un comentariu

Diana Sirboiu

Diana Sirboiu, cosmetician si trainer formator din Bucuresti, cu experienta de 15 ani in domeniul frumusetii!