fbpx

Diana Sîrboiu

Diana Sirboiu WhatsApp Image 2023 06 02 at 09.20.42 1

În fiecare zi, am privilegiul de a contribui la frumusețea și încrederea clienților mei în salonul Sîrboiu Beauty Concept. Dar uneori, hai să fim sinceri, avem de-a face cu clienți care nu-și iau programările în serios. Ei bine, astăzi vreau să discutăm despre cum să abordezi această situație într-un mod prietenesc, dar ferm.

Un lucru pe care vreau să-l menționez încă de la început: este foarte important să punem preț pe timpul nostru. Este timpul nostru! Nu sunt figuri în cap!

Dacâ îți faci programare la doctor, nu ajungi cu întârziere, de ce? pentru că-l respecți. Așadar, la salon de ce ai întârzia?

Una dintre provocările cu care mă confrunt în mod frecvent este neseriozitatea clientelei în ceea ce privește programările. Sunt momente în care clienții nu confirmă programările sau, în unele cazuri, anulează în ultimul moment, fără a lua în considerare că aceasta poate afecta programul meu și productivitatea salonului. Investesc timp și resurse pentru a-i servi, iar atunci când se întâmplă astfel de situații, pierd nu doar oportunitatea de a-i ajuta, ci și potențialii clienți care ar fi putut beneficia de serviciile mele.

O altă situație cu care mă confrunt este întârzierea clienților la programările stabilite. Întârzierile constante sau absențele neanunțate afectează programul zilnic și, mai important, programul celorlalți clienți. Timpul a fost și va rămâne cea mai valoroasă resursă, iar întârzierile pot genera stres și presiune asupra mea.

De multe ori, clienții nu înțeleg de ce este necesar să avem un program stabilit anterior, dar putem să le explicăm și desigur să setăm de la început REGULI. Pentru fiecare procedură din salon, avem nevoie de timp pentru a ne pregăti, indiferent dacă vorbim despre o simplă stilizare a sprâncenelor, o împachetare sau un tratament cu dermapen. Poate că nu toate necesită pregătirea unui protocol complex, dar cu siguranță trebuie să pregătim locul adecvat. În momentul în care notez programarea, eu îmi rezerv întotdeauna o marjă de 30 de minute pentru a ține cont de posibile întârzieri sau devieri care pot apărea din diverse motive.

Pentru a rezolva aceste probleme, îți ofer un mesaj GRATUIT pe care îl poți folosi pentru a clarifica politica salonului cu privire la anulări și întârzieri. Modifică-l după cum consideri necesar și fă-l pe stilul tău:

„Îți mulțumim că ai ales să faci o programare la nume salon și îți apreciem încrederea acordată. Dorim să te informăm cu privire la politica noastră de anulare a programărilor, în vederea menținerii unei experiențe profesionale și a respectului pentru timpul nostru și al celorlalți clienți.

Punem un accent deosebit pe respect și prețuirea timpului tuturor clienților noștri, inclusiv al tău. Din acest motiv, îți solicităm să ne anunți cu cel puțin x de ore înainte în cazul în care dorești să anulezi. Această perioadă de timp ne permite să gestionăm mai eficient programul și să oferim șanse altor clienți să beneficieze de serviciile noastre.

În situația în care anulezi programarea ta cu mai puțin de x de ore înainte, sau nu te prezinți la programare fără să ne informezi în prealabil, suntem nevoiți să percepem o taxă de anulare. Aceasta este necesară pentru a compensa timpul și resursele pierdute, precum și pentru a ne asigura că putem menține calitatea serviciilor oferite.

Înțelegem că pot apărea situații neprevăzute și înțelegem flexibilitatea necesară în astfel de cazuri. Dacă întâmpini dificultăți sau circumstanțe de forță majoră care te împiedică să vii la programare, te rugăm să ne contactezi cât mai curând posibil pentru a putea găsi o soluție potrivită pentru ambele părți.

Îți mulțumim pentru înțelegere și cooperare.”

Repet, nu sunt figuri în  cap. Evident că există și probleme, cazuri medicale care nu mai permit clientului să ajungă la programare, dar sunt și alții care pur si simplu nu te iau în serios și preferă să dea vina pe copii. Cred că ați pățit și voi acest lucru.

Nu mai poți să ajungi și mă anunți cu minim 48 ore înainte? Super, te rog să mă anunți. Voi face tot posibilul să găsim o altă dată potrivită pentru tine.

Nu mai poți să ajungi din cauza unor probleme medicale? Super, , te rog să mă anunți. Voi face tot posibilul să găsim o altă dată potrivită pentru tine.

Dacă nu poți să vii pentru că preferi să mergi la o cafea în centrul vechi, înțeleg că ai alte priorități. Cu toate acestea, îți voi solicita 50% din costul programării pentru că am alocat timp și resurse pentru a pregăti totul în salon special pentru tine.

Iar dacă clientul este nou, îmi permit să cer un avans de 50% pentru că nu știu cu cine am de-a face.

Cu toate acestea, nu ne descurajăm! Prin flexibilitate, respectarea programărilor stabilite și o comunicare și colaborare eficientă cu clienții noștri, putem crea o experiență plăcută și satisfăcătoare atât pentru noi, cât și pentru ei. Haideți să ne tratăm reciproc cu respect și să construim o relație de încredere, astfel încât să putem obține rezultate incredibile și de lungă durată!

Tu ce metode utilizezi în astfel de situații?

Postează un comentariu

Diana Sirboiu

Diana Sirboiu, cosmetician si trainer formator din Bucuresti, cu experienta de 15 ani in domeniul frumusetii!